Volby jsou za námi

6. října 2022
Volby jsou za námi

Děkujeme za vaše hlasy ve volbách!

Získali jsem díky vám jeden mandát a uděláme maximum pro to, abychom plnili náš program.

Naši roli vnímáme zejména jako kontrolní, ostatně taková role Pirátům sluší. Pokusíme se posunout politickou kulturu v našem městě. Budeme hlídacím psem roudnického zastupitelstva a budeme usilovat o co nejtransparentnější radnici:

  • Pokusíme se prosadit férové zastoupení opozice v poradních orgánech, zejména v kontrolním výboru.
  • Budeme usilovat o otevřené jednání zastupitelů a o přehledné záznamy a zápisy ze schůzí zastupitelstva.
  • Nadále budeme prosazovat reformu radničních médií a budeme usilovat o naši účast v redakční radě.
  • Pokusíme se prosadit pirátské přístupy zejména v oblasti životního prostředí, dopravy a energetiky.
  • Budeme pracovat na tom, aby město svá rozhodnutí více podkládalo expertními poznatky a aby řízení města bylo založeno na datech.

Každopádně tyto volby jsou pouhým začátkem. Chcete se s námi podílet na realizaci naší dlouhodobé vize? Moderní, přívětivé Roudnice, připravené čelit výzvám 3. tisíciletí. Tak se k nám přidejte

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články

Neutěšená dopravní situace ve Školní ulici

Neutěšená dopravní situace ve Školní ulici

Se začátkem školního roku se do roudnické veřejné debaty vrátilo téma bezpečných cest do školy. Na sociálních sítích i v osobních rozhovorech jsem zaznamenal zejména stížnosti na provoz kolem 3. základní školy. V oblasti kolem křižovatky Neklanova a Školní sídlí 3 školky, dvě základní školy, praktická škola a střední odborná škola a učiliště. Již samotný výčet vzdělávacích institucí značí, jak moc je toto místo exponované, a zároveň, jak důležité by mělo být zajistit zde klidnou dopravu, zejména v ranní špičce.

Prosazujeme co největší transparentnost na všech úrovních.

Prosazujeme co největší transparentnost na všech úrovních.

Od začátku funkčního období současného zastupitelstva se snažíme zlepšit transparentnost roudnické radnice na všech úrovních. Co největší veřejná kontrola a spoluúčast občanů na rozhodování města zamezuje korupci a nehospodárnému jednání. Transparentnost patří mezi programové priority Pirátů jak v Roudnici nad Labem, tak na celorepublikové úrovni.