Neutěšená dopravní situace ve Školní ulici

Neutěšená dopravní situace ve Školní ulici

Se začátkem školního roku se do roudnické veřejné debaty vrátilo téma bezpečných cest do školy. Na sociálních sítích i v osobních rozhovorech jsem zaznamenal zejména stížnosti na provoz kolem 3. základní školy. V oblasti kolem křižovatky Neklanova a Školní sídlí 3 školky, dvě základní školy, praktická škola a střední odborná škola a učiliště. Již samotný výčet vzdělávacích institucí značí, jak moc je toto místo exponované, a zároveň, jak důležité by mělo být zajistit zde klidnou dopravu, zejména v ranní špičce.

Mezi půl osmou a osmou hodinou ranní na místě dochází k nespočtu nepřehledných situací. Mnoho řidičů parkuje uprostřed silnice či přímo v místech pro přecházení, tzv. na blikačky. Další řidiči je objíždí, a děti, které potřebují ulici přejít, přes takto zaparkovaná auta nevidí. Navíc se kolem velkou rychlostí prohání mladí studenti střední školy.

Vrcholem jsou řidiči, kteří nerespektují rezervovaná místa pro zdravotně handicapované osoby a svá vozidla parkují na těchto místech. Takové chování považuji za maximálně sobecké.

Jsem toho názoru, že by celá oblast zasloužila výraznou proměnu. Cesta pro děti jdoucí pěšky by měla být mnohem bezpečnější. V první fázi by však celé situaci prospěla přítomnost městské policie. Sama městská policie argumentuje tím, že na místě nejsou žádné přechody, na kterých by mohla hlídat. To samo o sobě v oblasti tolika škol považuji za závažný problém. Já jsem přesvědčen, že zde dochází k mnoha porušování dopravních předpisů, které nikdo jiný, než uniformovaný strážník, řešit nemůže.

Nepochybuji, že by přítomnost zkušených roudnických strážníků vedla k uklidnění této velmi nervózní dopravní situace.

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články

Prosazujeme co největší transparentnost na všech úrovních.

Prosazujeme co největší transparentnost na všech úrovních.

Od začátku funkčního období současného zastupitelstva se snažíme zlepšit transparentnost roudnické radnice na všech úrovních. Co největší veřejná kontrola a spoluúčast občanů na rozhodování města zamezuje korupci a nehospodárnému jednání. Transparentnost patří mezi programové priority Pirátů jak v Roudnici nad Labem, tak na celorepublikové úrovni.

Jak na sečení městských travnatých ploch

Jak na sečení městských travnatých ploch

Jaro je v plném proudu, vše se zelená, roste a kvete. Mnozí zahrádkáři letos již poněkolikáté posekali trávník. S přechodem péče o městskou zeleň pod Roudnické městské služby (RMS) získalo Město větší možnosti vše přímo ovlivnit. Pojďme se v krátkosti podívat na pár pirátských návrhů péče o městskou zeleň.